donderdag 16 juli 2015

Project life vakantieboek

Hallo allemaal,

ditmaal een ander soort post. Ik heb nog niets gemaakt, maar ben me al wel aan het voorbereiden op de vakantie. Ieder jaar schrijf ik een verslag van de vakantie met wat we iedere dag doen en wat we hebben gezien, hoe de dagen zijn, hoe warm het is etc etc. Kortom; ik hou een dagboek bij van de vakantie. Vervolgens typ ik dit thuis uit en met de foto's maak ik een fotoboek waar deze verhalen in staan. Ik ben ooit begonnen (ik was een jaar of 12) met het schrijven van de verslagen en daar later dan foto's bij te plakken. Ook bewaarde ik toen alles wat ik kon: toegangstickets, papiertjes van suiker etc etc. Ook dit plakte ik erbij. Dit alles in een gewoon collegeblok. Op een gegeven moment is het schrijven overgegaan in typen, maar nog steeds opgeplakt in een collegeblok met foto's en spullen van de vakantie erbij. De laatste jaren is het helemaal digitaal geworden. Dit betekende dat ik bijvoorbeeld plattegronden of toegangstickets niet meer in het boek kon plakken. HIer maakte ik van een foto van en deed deze dan bij de rest.
Hier een aantal foto's: mijn "eerste" vakantieverslag, wat meer digitaal en helemaal digitaal.Maar wat ik nu zo jammer vind geworden: het is zo "plat". Ik kan er niets meer bijplakken, het tastbare is weg. Een vriendin van mij doet al een tijd aan Project Life, hierbij documenteer je je leven dmv foto's, kaartjes, embellishments en andere kleine frutsels. Ik leek me leuk om te doen, maar niet voor het leven van alledag en ik had er verder nog niet echt "gevoel" bij. Tot nu!! Ik heb bedacht dat ik dit jaar onze vakantie ga verwerken in een project life album. Voordelen: het wordt tastbaarder door spullen van de vakantie erbij te plakken, ik ben met mijn hobby bezig en doordat je kleine kaartjes hebt om op te journalen (schrijven) krijg je niet pagina's vol met tekst (het wordt dan dus leuker om te lezen.
Hoe aan de slag? Ik heb natuurlijk heel veel filmpjes gekeken op Youtube en plaatjes op Pinterest. Ook heb ik me op facebook aangemeld bij de Project life groep (de Nederlandse). Begin deze week de knoop doorgehakt om toch echt een project life boek te maken dit jaar. Ik neem op vakantie nog wel mijn schrift mee om verslagen te schrijven, maar die wil ik dan later verwerken in kleinere kaartjes zodat het leuker wordt om te lezen. Bestelling is gedaan en inmiddels ook binnen:
 Ik heb er enorm veel zin in en kan al bijna niet wachten tot we terug in Nederland zijn na de vakantie! Maar straks eerst maar genieten van de vakantie ;)

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs en tot de volgende keer
Monique xx

2 opmerkingen: