woensdag 10 juni 2015

Workshop Marieke Blokland

Hallo allemaal,

afgelopen zondag heb ik een workshop van Marieke Blokland gevolgd. Art journalers en mixed media fans kennen haar waarschijnlijk wel, ze heeft ook een boek uit gebracht: "Art journaling en mixed media".
De workshop was ontzettend gaaf en leerzaam. We kregen vooral een goede kijk op hoe zij haar spreads opbouwt en afwerkt. We gingen natuurlijk ook zelf aan de slag, sterker nog: we gingen vooral zelf aan de slag!

We begonnen die dag dus met een korte uitleg en daarna konden we al snel aan de slag. Eenmaal aan de gang, werd de werkruimte al snel een georganiseerde chaos. Met 3 pagina's tegelijk aan de slag en al het verf en inkt wat ik overhield, ging hup mijn (nieuwe!) Art Journal van Dylusions in.

Wat ik super vind aan zo'n workshop is dat je met andere materialen en producten kan werken dan wat je thuis hebt. Maar ook: producten die je thuis hebt, leren te gebruiken. Aan het eind van de dag kwam ik met deze opbrengst thuis:


Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat mijn gekochte spullen hier niet bij zijn, want ook daarin ben ik goed geslaagd ;)
Nu zie je wel dat de spread in mijn art journal nog lang niet af is. 's Avonds had ik echter nog volop energie om deze af te maken in de stijl van Marieke Blokland. Dit is 'm geworden:

De volgende dag ben ik gelijk weer aan de slag gegaan en heb ik een andere spread gemaakt in mijn art journal. Iets totaal anders, maar ook weer erg leuk.

Één nadeel van zo'n workshop: mijn wensenlijst is nu weer groter geworden :( je kunt simpelweg niet alles in een keer kopen ;) haha

Tot de volgende keer weer!

Liefs
Monique xx

2 opmerkingen:

 1. wauw, dat ziet er inderdaad super mooi uit.
  Dat lukt jou aardig zeg.
  Groetjes Ballie (Bennarda)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Bennarda. Het is een heel andere stijl als waar ik normaal iets in maak, maar daarom juist ontzettend leuk!
   Dus we blijven lekker oefenen met kliederen, heerlijk ;)

   Verwijderen