dinsdag 16 juni 2015

Art journal love

Hallo allemaal,

na de workshop van vorige week, ben ik weer helemaal into het art journalen. Wat is het toch heerlijk om te kliederen en gewoon "zomaar" iets te doen. Het werkt heerlijk ontspannend (voor mijn gevoel) en je kan heerlijk je ei kwijt. Ik geniet er echt van. Het leukste van alles vind ik: het wordt steeds beter (vind ik zelf dan ;) ) en je kan het allemaal terug kijken omdat je het zelf houdt (in tegenstelling tot kaarten die je weggeeft).
Afgelopen week heb ik twee spreads gemaakt in mijn art journal. Ik ben hier gemiddeld toch wel een hele avond mee bezig (zo'n 3 uur). En dat is dan niet als ik meisjes teken en schilder, want daar ben ik langer mee bezig. Ik heb voor mezelf besloten dat ik de "meisjes" op losse vellen teken en kleur en dit uiteindelijk in een zelfgemaakt boekje ga verwerken. Deze komen allemaal op a4 formaat. De spreads maak ik in mijn Dylusions art journal waar ik nu (na 3 spreads) al helemaal verliefd op ben. Ik sla wel steeds een pagina over omdat de inkt nog wel eens door kan drukken.

Maar goed, genoeg gepraat. Ik zal jullie mijn spreads van afgelopen week laten zien. Deze heb ik vorige week gemaakt:

Deze heb ik gisteravond gemaakt:


Ik merk dat ik meer er meer mijn eigen stijl aan het ontwikkelen ben en ik weet goed wat ik leuk vind en welke kleuren ik leuk vind. In beide gevallen heb ik eerst de achtergrond beplakt (de eerste met tissuepapier van tim holtz, de tweede met blaadjes uit een oud boek die ik heb gescheurd). Nadat ik de achtergrond met gel medium heb opgeplakt, gaat er een laagje verf over (bij de tweede zit ook een laag gesso die ik met een spatel heb aangebracht, dit omdat ik de tekst wat meer naar de achtergrond wilde). Daarna ga ik de pagina verder bewerken met stencils, stempels en eventueel silky's (goedkoop alternatief van gelatos). En tot slot komt er nog iets op de voorgrond. Vorige week een stencil waarvan ik de vogels heb overgetrokken, gisteren vlinders die ik op een apart blad had gestempeld, geverfd, uitgeknipt en opgeplakt. Als allerlaatste komt er nog een tekst en bewerk ik het hier en daar met mijn sharpie en molotow pennen in wit en zwart.

De kleuren van deze twee spreads zijn een beetje hetzelfde, dus de volgende keer maar een keer uit m'n comfort zone stappen en andere kleuren pakken.

Ik heb weer genoten met het maken en heb al ideeën voor een volgende spread. Soms zit je gewoon in die flow, herkennen jullie dat?

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden!

Liefs en tot de volgende keer.
Monique xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten