woensdag 9 maart 2016

Update

Oeps, al meer dan 3 maanden niets gepost. Sorry, sorry! Het is natuurlijk ook een drukke tijd geweest. De decembermaand zorgt altijd al voor de nodige "verplichtingen" (die ik totaal niet vervelend vind) en als je dan ook nog eens gaat trouwen begin januari en een echte carnavalsvierder bent, dan vliegt de tijd!

Begin januari zijn mijn vriend en ik, na een relatie van precies 10 jaar, getrouwd! Hoewel we het klein en persoonlijk wilde houden, wordt zo'n dag toch altijd groter dan van te voren gedacht, maar ook super mooi. Zonder enorm uit te wijken: het waren 2 prachtige dagen waarbij we weten wie er toe doen! Nu hoor ik jullie bijna denken: 2 dagen?! Ja zeker!
We zijn op dinsdag getrouwd. Klein, met familie, als afsluiting een lekker diner. Tijdens de ceremonie waren er verschillende vrienden en overige familieleden komen kijken. Op vrijdag hebben we een feest gehouden voor iedereen die we liefhebben en er graag bij wilde hebben. Het was fantastisch. Voor alle dames: ja ik heb mijn jurk twee keer aangehad en ja ik ben twee keer volledig opgemaakt en mijn haar is twee keer opgestoken. (dat was extra genieten ;)
Wat heeft dit alles nu met mijn creatieve uitspattingen te maken? Dat zal ik vertellen. We wilden het klein en persoonlijk houden en daarom wilde ik ook een aantal dingen zelf maken / voorbereiden. Zo heb ik onder andere de uitnodigingen gemaakt en onze enveloppendoos. Hieronder foto's met wat ik gemaakt heb voor onze bruiloft:Dit waren de uitnodigingen voor onze "daggasten" van de dinsdag. Een combinatie van uitnodiging en "save the date". Het houten doosje komt van de action. Deze heb ik met structuurpasta en gesso bewerkt. Vervolgens met inkt licht een kleur gegeven en een sticker van de action erop. Binnenin had ik een kaartje tussen snoephartjes gestopt. In de kaartjes stond dat we eindelijk (na 10 jaar samen zijn) elkaar het ja-woord zouden geven!


Onze uitnodigingen die we uit hebben gedaan. Deze heb ik helemaal zelf gemaakt. Op pinterest had ik een idee gevonden. Ik wilde het niet te ingewikkeld maken omdat ik er toch bijna 50 moest maken. Daarnaast vindt ik een quote of mooie tekst altijd aanspreken. Daar is dit dus uit gekomen. De kaart is gemaakt van kraftpapier, de quote is geprint (met een gewone printer) op . Het hart heb ik uit gestanst met een mal. Deze heb ik vervolgens weer kleiner uit gestanst en bestempeld met witte inkt en er dus schuin weer opgeplakt. Ik hield een hartvormig stuk over. De binnenkant is op wat steviger printpapier geprint en daarna dus opgeplakt.


Ons ringendoosje heb ik ook zelf gemaakt. Dit was ook een doosje van de action. Dit leek dus op de uitnodigingen voor onze "daggasten". Ik wilde graag dat dit weer terug kwam. Ook dit doosje heb ik bewerkt met structuurpasta en gesso. Binnenin zaten onze ringen. Met behulp van een stuk stevig schuim (verpakkingsmateriaal wat ik ooit bewaard heb), heb ik de "houder" voor de ringen gemaakt. Het was even een werkje, maar het was uiteindelijk gelukt.


Dit was onze enveloppendoos. De twee dozen heb ik bij de Ikea gehaald. In totaal kostte dit niet meer dan 3 euro. In de kleinste doos heb ik en gat gemaakt om de enveloppen in te doen. De kleine doos op de grote doos geplakt (ook hierin een gat, zodat de enveloppen naar beneden konden). De hartjes van de uitnodiging hier weer op terug laten komen (sterker nog: dit zijn de hartjes die uit de kaarten kwamen). Het lint heb ik bij de xenos gehaald. Dit vond ik mooi omdat het wat kleur gaf aan het geheel.

Tot slot onze bedankjes. Dit bestond uit twee zeepjes in hartvorm (toch weer dat hart wat terug komt). De zeepjes in de zakjes hadden we gewoon besteld overigens. De kaartjes die we eraan hebben gemaakt, hebben we gekocht bij So Low. Ook de stempel komt daar vandaan. Dit is dus niet zo heel bijzonder, maar toch wel weer iets van mezelf met die stempel. Op de achterkant hadden we trouwens een kleine sticker met onze namen en de datum dat we getrouwd waren. De mand heb ik van de action, dit was wel handig op de avond zelf om zo neer te zetten.

Dat waren mijn creaties voor de bruiloft. Ik vond het een super bruiloft, zeker omdat we bijna een week lang hebben kunnen genieten. Heerlijk.

Ik probeer vanaf nu weer iedere week iets te posten. Ik heb in de tussentijd al veel gemaakt. De challenges die ik volg op facebook zijn een goede stimulans om dingen te maken. Ook heb ik in februari weer een dutch doobadoo dag gevolgd bij Noor&Zo in Waspik. Ook daar doe je weer veel ideeën op. Kortom: ik zit nog vol inspiratie en heb nog een aantal projecten die ik jullie wil laten zien. Vanmiddag ga ik maar weer eens lekker knutselen, wellicht wel in mijn art journal.

Tot snel!

Liefs Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten