maandag 21 september 2015

Dutch doobaboo dag bij Noor & zo

hallo allemaal,

afgelopen zaterdag was er een grote workshopdag bij Noor & Zo in Waspik. Er waren 4 workshops met Dutch doobadoo producten: mixed media, pocket letter, kaart en een mdf project. Van te voren kregen we natuurlijk een lijst met spullen die we mee moesten nemen, maar pas op de dag zelf zagen we wat we precies gingen maken. Voor iedere workshop kregen we 1,5 uur de tijd. Soms was dit genoeg en soms kregen we het net niet af. Al met al is het doorwerken, maar wel leuk om zo ideeën op te doen!

Wij begonnen bij de mixed media workshop. Hier gingen we een schort maken. We maakten er een zakje op, gaven het hier en daar wat textuur met stencils en pasta en beplakten alles met verschillende attributen. Met zwarte gesso en viva decor maakten we het af. Het was heel hard werken, er moest veel geplakt, geverfd en gedroogd worden. Maar het resultaat is leuk. Vooral fijn om te zien dat de zwarte gesso van dutch doobadoo erg fijn is en goed dekt! Die komt op mijn verlanglijst. Hierbij mijn resultaat:

Daarna was het tijd voor workshop 2: pocket letter maken. Deze kwam in de herfstsferen, erg leuk! ATC kaartjes heb ik wel eens gemaakt en ik maak mijn vakantiealbum in project life vorm. Het werken met kleine kaartjes en vakjes kende ik dus wel. Het voelt wel apart om bovenop een hoes attributen te plakken ipv op de kaartjes. Leuk om te maken, maar ik denk niet dat ik dit vaker ga doen. (er zit wat werk in en je geeft het toch weer af) Het eindresultaat is wel leuk geworden, al zeg ik het zelf:

Hierna hadden we een uur pauze, konden we lekker een broodje eten en even in de winkel kijken. Ook bij de bolder (waar de workshops waren), stond een kraam met allerlei koopjes. Hier heb ik ook wat gekocht (gelukkig was ik de dag ervoor jarig en kon ik mijn verjaardagsgeld dus goed besteden).

Workshop 3 was het maken van een kaart. Deze keer in halloween stijl. Leuk om te maken. En je merkt dat de paper art erg makkelijk is om te gebruiken. Je hebt leuke kleine vormen en figuurtjes die je kaart op een makkelijke manier af maken. We zette er een waxinelichtje achter, wat weer een leuk effect heeft. Mijn resultaat:

Daarna was het tijd voor de laatste workshop. HIerbij gingen we aan de slag met mdf en stof. We maakten een boekje waar we foto's in konden plakken. Leuk om te werken met stof en mdf. Ook weer een handigheid geleerd: met een schuurpapier de randjes afschuren. Dit heeft zowel op papier als stof als op foto's een leuk effect. Ik kende deze techniek al wel, maar dat "vergeet" je dan toch een beetje. Nu dus weer helemaal op de hoogte! Het boekje is nog niet helemaal af, ik wil hier en daar nog wat stempels en doodles toevoegen. Bovendien moet ik de voorkant nog maken. Maar tot nu toe is dit het resultaat:Het was weer een super leuke dag, maar toch ook wel wat vermoeiend. Dat is wel de moeite waard. Nu weer volop inspiratie en nieuwe producten om mee te werken, dus hopelijk kan ik de komende tijd wat ruimte maken om lekker te knutselen!

Fijne dag allemaal.

Liefs
Monique xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten